Iturbide Studio; Brick Award 2020 Category "Feeling at Home"; Architects: Taller Mauricio Rocha and Gabriela Carrillo, Photo: Rafael Gamo

Brick Award 2020

På grund af corona-situationen bliver Wienerberger Brick Award 2020 en 100 % digital oplevelse, der finder sted til efteråret. 

I alt 50 projekter fra hele verden deltager i opløbet om årets priser, der uddeles i fem kategorier efter vurdering af en international ekspertjury. Se de 50 nominerede til Brick Award 2020.

Wienerberger Brick Award har siden første uddeling i 2004 etableret sig som en internationalt anerkendt arkitekturpris. Den uddeles hvert andet år til innovativ tegl-arkitektur, der viser spændvidden i brugen af keramiske produkter til vægge, facader, tag og belægninger.

I år skulle prisuddelingen have fundet sted i juni måned for niende gang. Men på grund af corona-situationen er begivenheden nu rykket til efteråret, hvor den vil løbe af stablen som en 100 % digital oplevelse.

Ekspertjury 2020

Årets uafhængige jury er sammensat som et udvalg af anerkendte eksperter bestående af fem arkitekter fra fem lande:

 • Helena Glantz, Urban Design (Sverige) – vinder af 2018 Brick Award i kategorien Bygge “ud af boksen” 
 • Toni Gironès Saderra, Estudi d’Arquitectura Toni Gironès (Spanien)
 • Tina Gregoric, Dekleva Gregoric Architects (SIovenien)
 • Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects A/S (Danmark), samt
 • Jonathan Sergison, Sergison Bates Architects (UK)

Nominerede 2020

I alt 644 projekter fra 55 lande har deltaget i opløbet om en finaleplads, og 50 projekter er efterfølgende blevet udvalgt af en pre-jury som finalister til priserne. Året pre-jury har bestået af arkitekturjournalisterne Anneke Bokern (Holland), Christian Holl (Tyskland) samt Jonathan Glancey (UK).  

Priserne ved årets Brick Award beløber sig til i alt 29.500 euro og uddeles i fem kategorier – heraf vil ét projekt modtage årets Grand Prize, ligesom der uddeles en Special Prize. 

 • Føle sig hjemme: 11 nominerede fra Mexico, Spanien, Tyskland, Belgien, Vietnam og Argentina
 • Bo sammen: 10 nominerede fra Rwanda, Iran, Holland, Bolivia, Belgien, Portugal, Argentina og Chile
 • Arbejde sammen: 9 nominerede fra Holland, Tyskland, Østrig, Argentina og Sydkorea
 • Dele offentlige rum: 11 nominerede fra Polen, Kina, Tyskland, Holland, Belgien, UK, Vietnam og Norge
 • Bygge “ud af boksen”: 9 nominerede fra Indien, Rwanda, Tyskland, Kina, Nepal, Argentina og Zimbabwe

Den sidste kategori er rettet mod innovative koncepter og måder at bruge mursten på som fx konstruktionsteknologier eller speciallavede mursten og ny ornamentering i projektet.

Læs mere om de nominerede projekter på: Læs mere om Brick Award 2020.

Bogen “Brick 20”

Wienerberger udgiver ligesom i tidligere år også i 2020 en bog i forbindelse med arkitektur-konkurrencen. Den præsenterer de 50 finaleprojekter - herunder vinderne i hver enkelt kategori. Desuden rummer bogen fem essays af de internationale forfattere Hubertus Adam (Tyskland), Aglaée Degros (Belgien), Job Floris (Holland), Laura Iloniemi (Finland) and Jana Revedin (Østrig), som kompletterer årets oversigt over aktuel tegl-arkitektur.

Bogen sætter fokus på de ler-baserede byggematerialer, der udgør det tidløse og perfekte match til fremsynet og innovativ arkitektur. Den udgives i samarbejde med Park Books og er planlagt til at udkomme i efteråret 2020.